Ezúttal a Táncsics Mihály Gimnázium fiataljai tanulták meg a kenyérkészítés- és sütés fortélyait Józóné Kati múzeumpedagógus útmutatásával.
Ismerős csapat érkezett szerda reggel a Múzeumba, de nem a szokott feladatok vártak rájuk.
Aznap délelőtt a kenyértészta elkészítésébe kóstoltak bele, délután pedig a megkelt kenyereket sütötték ki a Múzeum kemencéjében.
Minden hozzávaló előkészítve várta a gyerekeket!
Miután megbeszélték a munkafolyamatokat, hozzáláttak a tészta elkészítéséhez. Kati gyakorlott kézmozdulatait utánozva a fiatalok csakhamar kitűnő állagú tésztát készítettek.
A fiúk is beálltak.
A tészta dagasztása után a tanulók visszatértek az iskolai órákhoz a kenyerek pedig szépen keltek.
Délután 2 órára a kis kenyerek készen álltak. A kemence is jó meleg volt, így mikor a gyerekek megérkeztek, azonnal hozzáfogtak a sütéshez.
A jól felfűtött kemencéből hamarosan illatos és finom kenyerek kenyerek kerültek elő, amit a fiatalok örömmel vettek magukhoz és a “határozott tilalom” ellenére a legtöbben már azon melegen csipegetni kezdték.