KezdőlapHírekÁllami kitüntetést kapott igazgatónk, Rózsa Zoltán

Állami kitüntetést kapott igazgatónk, Rózsa Zoltán

Állami kitüntetést kapott igazgatónk, Rózsa Zoltán

Rózsa Zoltán a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át. Pedig katona sem volt. De ennek is megvan a magyarázata.

Budapesten, a Stefánia Palotában március 12-én rendezett ünnepi megemlékezés keretében, a honvédelmi miniszter elismeréseket adott át. Az Orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum igazgatója, Rózsa Zoltán is a kitüntetettek között volt. Rózsa Zoltán a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát vehette át Varga Tamás parlamenti államtitkár, honvédelmi miniszter helyettestől.

– Első hallásra fura dolog a “honvédelemért” kitüntetés annak, aki még katona sem volt. Amikor rám került volna a sor, akkor szűnt meg a kötelező sorkatonai szolgálat. Nem is a haza fegyveres védelme miatt ért ez a megtiszteltetés. A Magyar Tartalékos Szövetség (MATASZ) terjesztett fel, annak a közös munkának elismeréseként, melyet évek óta végzünk és, amely mintegy tíz kiállítás megrendezésében öltött testet. Igazából úgy érzem, hogy bár az én nevem van rajta, mégsem nekem szól ez a kitüntetés, hanem inkább a múzeumnak, illetve annak az összefogásnak, amely az intézmény és a MATASZ, valamint a többi civil szerveződés között működik – mondja a múzeumigazgató az OrosCafé.hu hírportálnak.

Rózsa Zoltán a kitüntetéssel (Fotó: Kecskeméti Krisztina/OrosCafé.hu)

Nagyon sok a megmutatni való, a múzeumban pedig ehhez képest kevesen vannak, ezért törekszik az intézmény a különböző civil tömörülések segítségét igénybe venni, legyen az a MATASZ, vagy épp a fémkeresősök csapata. A szakma világa és a polgári világ közötti hidak ezek, és a múzeum szorgalmasan építi ezeket a hidakat az intézményt körülvevő civil holdudvar bővülése irányába.

Ajánlott hírek

KIÁLLÍTÓHELYEINK