Megújul az állandó kiállítás a Múzeumban

A Nemzeti Kulturális Alap – Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma pályázatot hirdetett meg a magyar kultúra, a magyar örökség és a magyar értékek jelentős gazdagságának, a Magyar Géniusznak bemutatására.

A Nagy Gyula Területi Múzeum pályázatot nyújtott be az állandó kiállítás megújítására és egy új állandó kiállítás létrehozására. Az Orosháza történetét feldolgozó állandó kiállítás 17 éves, korszerűsítése és informatikai eszközökkel való kiegészítése igen időszerűvé vált. Az új állandó kiállítással városunk talán leghíresebb mesteremberének Thék Endrének emlékére, munkásságának tiszteletére állítunk emlékszobát. A 2021. november 30-án benyújtott pályázatunk bírálata megtörtént. A döntés értelmében az igényelt teljes összeget 96 355 175,- Ft-ot megítélték számunkra. A megvalósítás időtartama 18 hónap.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik támogatták a pályázat beadását. Örömmel tölt el bennünket, hogy a múzeum eddigi legnagyobb projektjét valósíthatjuk meg. Várakozással és boldogan tekintünk a ránk váró feladatokra, nagy szakmai kihívás, melynek eredményeként  az orosháziak kulturális gazdagságához méltó, korszerű új kiállításokat, turisztikai attrakciót vehetnek majd birtokba.

Thék Endre terem