A Nagy Gyula Területi Múzeum látogatási, üzemeltetési és biztonsági rendje

Figyelmeztetés

A Nagy Gyula Területi Múzeum valamennyi kiállítóhelyére érvényes szabályozás, mely magába foglalja a nagyközönség intézményi területre történő belépésével, a látogatás részleteivel kapcsolatos valamennyi információt az egyéni és a csoportos látogatókra vonatkozóan.

BEVEZETÉS

A mostani időszakban nagyon fontos, hogy vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! Múzeumunk mindent megtesz a biztonságos tárlatlátogatás kivitelezéséért, arra kérjük látogatóinkat, segítsék munkánkat! A kialakult helyzetben nagyon fontos a személyes távolságok tiszteletben tartása, a személyes terek védelme. Tartsuk a legalább másfél méteres egymás közötti távolságot, kérjük, hogy a csoportokat kísérő munkatársainktól  – az ő egészségük védelmének érdekében – látogatóink is tartsanak megfelelő távolságot. Nyomatékosan kérjük a gyermekeket, tanulókat kísérő felnőtteket, pedagógusokat, hogy a gyermekek fegyelmezett látogatásában aktívan működjenek közre, különös figyelemmel segítsék a múzeumi munkatársak munkáját!


Egészségünk védelmének érdekében látogatóinkat arra kérjük, tartsák be a higiéniás szabályokat. Ehhez minden szükséges feltételt (kézfertőtlenítő, folyékony szappan, papír kéztörlő, papírzsebkendő stb.) biztosítunk. Rendszeresen fertőtlenítjük azokat a helyeket (tisztasági helyiségek, kilincsek, ajtók, asztalok, stb.), amelyeken a kórokozó jó eséllyel megtelepedhet, gyakori érintéssel tovább fertőzhet. Naponta legalább 4 alkalommal, alkalmanként legalább 10 perces szellőztetést végzünk.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

A Nagy Gyula Területi Múzeum látogatója a múzeumlátogatást saját felelősségére, cselekvőképességének teljes tudatában teszi, vállalja, hogy a belépéssel a múzeumi látogatás szabályait betartja. Tisztában van a járványhelyzet aktuális állapotával, nem szenved a látogatást kizáró – fertőző – betegségben.  A bármely okból veszélyeztetett csoporthoz tartozó látogató állapotában bekövetkező későbbi változásért a múzeum nem tud felelősséget vállalni, hiszen a látogatás önkéntes alapon történik.

A múzeum területére betegség jelét mutató, lázas, köhögő személy nem léphet! A múzeum megtagadja a belépést az alkoholos vagy más tudatmódosító szer hatása alatt álló személlyel szemben is.

A múzeumba csak tiszta ruházatban lehet belépni. A látogatás során a kiállítóterekbe csak kézitáska vihető. Nem hozható a múzeum területére nagyobb méretű poggyász, 30x40x20 cm meghaladó nagyobb táska, vagy bármely ilyen kiterjedésű csomag, ennek elhelyezésére nincs lehetőség.

A Múzeum egész területén tilos a dohányzás.

A Nagy Gyula Területi Múzeum valamennyi kiállítóhelyén 6 éves kor felett a látogatók számára kötelező a szájmaszk és ajánlott a védőkesztyű használata.

A Nagy Gyula Területi Múzeum valamennyi kiállítóhelyére létszámkorlátot vezet be, ami azt jelenti, hogy azonos időpontban és időtartam alatt meghatározott számú látogató tartózkodhat az adott kiállításban. 

Valamennyi látogató köteles jelen szabályozás betartására, azon látogatók, akik a szabályozást figyelmen kívül hagyják, felszólításra – amennyiben a tanúsított és kifogásolt magatartáson nem változtatnak – a kiállítóhelyet el kell hagyniuk. Ezekben az esetekben a múzeum a belépődíj árát nem fizeti vissza.

A múzeumba történő belépést követően és közvetlenül a kiállításokba történő belépést megelőzően minden látogatótól kérjük, hogy saját kézfertőtlenítővel, vagy az épületben található kézfertőtlenítési lehetőségek használatával a kezüket fertőtlenítsék. A pedagógusokat kérjük, a gyermekek figyelmét hívják fel ennek fontosságára. Előzetes kézfertőtlenítés hiányában az interaktív eszközök használata múzeumunkban nem lehetséges!

A múzeumban a járványügyi helyzetre való tekintettel, hozott étel elfogyasztására nincs lehetőség, a fogadóterek csak a látogatással közvetlenül összefüggő előkészületeket teszik lehetővé (mosdók használata).A látogatókat munkatársaink a kiállítóhelyekben kísérik , és a  látott tárlatokkal kapcsolatban alapvető információkkal szolgálnak. Részletes tárlatvezetés kérhető, ennek ára a múzeumi díjszabásban olvasható.

A látogatók az adott kiállításban meghatározott ideig tartózkodhatnak. A kiállítótérben eltölthető maximum időre munkatársaink felhívják a látogató figyelmét. Kérjük látogatóink együttműködését és kérjük azt is, hogy az idő leteltével hagyják el a kiállítótereket!

Rendkívüli szabályok

  • A Múzeumot és egyéb kiállítóhelyeit csak olyan személyek látogathatják, akiknek nincsenek koronavírusos tünetei, és nem állnak kapcsolatban koronavírusos beteggel
  • A bejárati ajtónál elhelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező
  • Mindenkit arra kérünk, tartsa be a legalább 1,5 méteres távolságot másoktól (kivéve családtagok, egy háztartásban élők)
  • maszk használata kötelező

A rendkívüli szabályok a tapasztalatok, az igények és az aktuális körülmények alapján változhatnak, kérjük megértésüket!

Vigyázzunk egymásra!

A CSOPORTOK FOGADÁSÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYOZÁS

Csoportokat a látogatást megelőzően legalább 5 munkanappal kérjük bejelenteni! A látogatás bejelentése és időpontegyeztetés a 0668412853-as telefonszámon lehetséges.

A gyermekek kísérőit nyomatékosan kérjük, hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy a kiállításokban a szaladgálás nem megengedett! Most fokozottan szükséges, hogy tekintettel legyünk mások nyugalmára és személyes terének biztosítására!

6 éves kor felett minden látogató számára az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező, e nélkül a múzeumlátogatás csoportot kísérő felnőttek számára sem lehetséges.

Kérjük a csoportokat, a fogadótérben igyekezzenek minél kevesebb időt tölteni a tumultus elkerülése végett.

A látogatások során az interaktív eszköz használatát indokolt esetben korlátozhatjuk, kérjük ennek szíves megértését és tudomásul vételét. Látogatóink biztonsága érdekében múzeumpedagógiai foglalkozást csak korlátozottan, interaktív tárlatvezetés formájában tudunk biztosítani (ezek során tapintható tárgyak, kézbe vehető grafikai és személtető eszközök körbeadására jelenleg nincs lehetőségünk).

A Nagy Gyula Területi MÚZEUM NYITVATARTÁSA

A Múzeum nyitvatartását a helyzet aktualitásának megfelelően időközben is megváltoztathatja. Erre a látogató egészségmegőrzése és a múzeum munkatársainak maximális biztonsága miatt lehet szükség. A múzeum fenntartja az intézkedések módosításának, a beavatkozás lehetőségének a jogát. Kérjük látogatóinkat, hogy a tervezett látogatás előtt tájékozódjanak a látogatás feltételeiről.

A veszélyhelyzetet szabályozó kormányrendeletek listája: https://net.jogtar.hu/veszelyhelyzet

Múzeumi élményekben gazdag, az egészségmegőrzés szempontjából biztonságos tárlatlátogatást kívánunk!

Jegyvásárlásával látogatónk a fenti látogatási szabályokat elfogadja és betartja. A múzeum munkatársai folyamatos ellenőrzés során a tapasztalt szabálytalanság elkövetőjét felszólítják a beléptetési rendnek megfelelő viselkedésre, mely felszólítás eredménytelensége esetén, a látogatás megszakítását kezdeményezhetik – a belépőjegy árának visszafizetése nélkül. Együttműködésüket köszönjük! Múzeumi élményekben gazdag tárlatlátogatást kívánunk!

A Nagy Gyula Területi Múzeum vezetése

A LÁTOGATÁST SEGÍTŐ TÁBLÁK FELSOROLÁSA

  1. Múzeumlátogatás csak szájmaszkban lehetséges minden korosztály számára!

 A bejáratoknál kihelyezett információs tábla felhívása szerint:

Figyelmeztetés

2. Látogatásuk alkalmával ügyeljenek a biztonságos távolság megtartására

(ajánlott távolság min. 1,5 m).

Az alábbi tábla hívja fel erre figyelmüket:

Figyelmeztetés

3. Dolgozóink – amennyiben a látogatókkal személyes kontaktusba kerülnek – minden esetben maszkot viselnek az Önök és saját biztonságuk érdekében, ezért kérjük Önök is tegyék ezt teljes múzeumi látogatásuk idején.

Figyelmeztetés